Wat is een Kindbehartiger?

Een Kindbehartiger is er speciaal voor kinderen in een scheidingssituatie. Om te luisteren naar hun stem, een vertrouwenspersoon van het kind tijdens de scheiding.

De Kindbehartiger kan daarnaast ouders ondersteunen bij de invulling van ouderschap na scheiding. Samen met kinderen en ouders worden de wensen en behoeften op een rij gezet om te komen tot passende afspraken voor de nieuwe situatie na de scheiding. De kindbehartiger besteedt aandacht aan het neutraliseren van emoties, het verbeteren van de onderlinge communicatie en de omgang met conflicten.

En de Kindbehartiger kan de vertaalslag maken van de stem van het kind richting ouders, belanghebbenden en het juridisch speelveld (zoals avocaten, mediators en rechters).

Wanneer kan een Kindbehartiger helpen?

  • Wanneer een kind net weet dat de ouders uit elkaar gaan
  • Wanneer de ouders al een tijd gescheiden zijn maar er zich toch knelpunten voordoen
  • Wanneer ouders verwikkeld zijn in een juridische procedure of erin dreigen te komen en de stem van het kind verloren lijkt te gaan
  • Indien het kind wordt uitgenodigd voor een kindgesprek bij de rechter. De Kindbehartiger kan een kind op dit gesprek voorbereiden en met het kind dit gesprek nabespreken
  • Wanneer een kind en een ouder, nadat die ouder door scheiding uit beeld is geraakt, het contact weer opnieuw moet opbouwen.
  • Wanneer het kind behoefte heeft aan een luisterend oor

Meer informatie over Kindbehartiger vindt u op www.kindbehartiger.nl.
En middels dit artikel of radio-interview.

Een kindbehartiger wordt betaald door de ouders. Voor meer informatie mag u altijd contact met mij opnemen en wellicht kan ik wat voor u en uw kind(eren) betekenen tijdens uw scheiding.