Voor Wie?

Als jongere kun je worstelen met allerlei problemen. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen over je uiterlijk, last hebben van faalangst, het moeilijk vinden motivatie te vinden voor een bepaalde opleiding of baan of veel piekeren over wie je nu eigenlijk bent. Misschien heb je iets meegemaakt dat een grote invloed heeft op je leven. Grote, belangrijke dingen waarvan je het gevoel hebt dat je erin blijft ronddraaien.

In die situaties kun je contact met mij op nemen. Als Jeugdtherapeut kan ik je een steuntje in de rug geven zodat je weer in je kracht komt te staan. Soms is het voor jou en voor je ouders moeilijk om het alleen op te lossen. Ik kan je helpen dingen te begrijpen en in perspectief te zetten. Zodat je je eigen gevoelens weer begrijpt en je leert drempels te nemen en problemen op te lossen. In mijn begeleiding geloof ik erin dat je je eigen kwaliteiten weer kunt ontdekken en dat je de kansen en mogelijkheden weer zult zien.

Na de aanmelding volgt een intakegesprek met jou en/of je ouders. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Dan kijken we wat er speelt en wat de hulpvraag is. En als het klikt tussen ons dan gaan we beginnen. We stellen wel doelstellingen vast. Na de eerste 5 sessies volgt een gesprek met je ouders. We evalueren dan samen het gesprek en kijken wat de rol van je ouders hierbij kan zijn. Jij mag dan ook zeggen wat ik wel of niet vertel aan je ouders. De begeleiding zal van korte duur zijn, in maximaal 10 sessies begeleid ik je.

Als jongere kun je je onzeker voelen, negatief zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen hebben.

Je kunt twijfelen aan je zelf, mag ik er zijn? Doe ik ertoe. Gevoelens die er ook kunnen zijn zoals o.a. schaamte, verlegenheid, faalangst, of andere angsten, nare gedachtes, wisselende emoties. Heimwee, eenzaamheid, piekeren, lastig om grenzen te stellen, zelfbeschadiging en andere heftige gevoelens.

Als je vaak prikkelbaar, boos of woedend bent en je hebt daar last van. Of als je ouders vinden dat je vaak opstandig bent en dat je weigert om te voldoen aan regels/verzoeken. Ruzie maken met leeftijdsgenoten en volwassenen. Extreem terugtrekken, liegen, stelen, pesten en vechten. Of dat het je niet lukt met je te concentreren.

Als je denkt ‘ik ben waardeloos’, ‘niets is leuk aan mij’, ‘het is mijn schuld’, ‘niemand mag mij’ of als je worstelt met diverse angsten.  Of worstelt met zingevingsvraagstukken, ‘wie ben ik?’, ‘wat is de zin van het leven?’.

Omgaan met ziekte, overlijden van dierbaar persoon of huisdier, scheiding, stiefgezin, adoptie, verhuizen, moeite met vrienden maken of je niet thuis voelen op school. Of als er meer speelt in het gezin en je hebt daar ook last van.

Je hebt onduidelijke klachten of vaak last van buik- of hoofdpijn, hyperventilatie of je bent steeds heel erg moe en weet niet hoe dat komt.

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Schuiven naar boven