Wat is integratieve jeugdtherapie?

Integratieve jeugdtherapie is een positieve, kortdurende en effectieve vorm van psychotherapie voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar.

Het helpt jongeren die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten in korte tijd weer op weg. Leidraad van deze vorm van therapie is het zelfhelend vermogen. Veelal worstelen jongeren met zichzelf bijvoorbeeld door zich onzeker te voelen over het uiterlijk of het even gewoon niet meer weten wie ze zijn. Voor veel jongeren zien ze dan niet meer wat hen kan helpen. Hoewel ze dit vaak heel goed wel weten als ze weer op weg worden geholpen. En hiervoor is integratieve jeugdtherapie een oplossing voor.

Wat doe ik? Ik geef je een steuntje in de rug zodat je in je eigen tempo ontdekt wat er weer nodig is. Dat kan zijn met kletsen over je ouders, school of de situatie die iets lastig maakt. Soms maak ik ook gebruik van psycho educatie, hoe bijvoorbeeld je hersenen werken of hoe het nu komt dat je je zo somber voelt en wat je er aan kunt doen om je weer wat fijner te voelen. Ik geloof er namelijk in dat je je eigen kwaliteiten weer kunt ontdekken en dat je de kansen en de mogelijkheden weer zult gaan zien. Dit alles in jouw tempo.

Het integratieve karakter van de therapie komt tot uiting in de werkwijze. Integratieve therapie is een totaalbenadering. Het gedrag, het denken, de emoties en gevoelens, het lichamelijke en de sociale omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Als het ergens even niet zo lekker gaat dan kan dat leiden tot klachten op diverse gebieden. De therapie is er onder andere voor om de onderliggende relaties te verbeteren (veiligheid, hechting), de emoties te reguleren, leren om te gaan met trauma, angsten, stress en verlieservaringen.

Integratieve jeugdtherapie is oplossings- en ontwikkelingsgericht en kijkt vanuit een totaalbenadering naar een jongere.

En mocht er toch iets meer nodig zijn, dan werk ik nauw samen met andere professionals en verwijs indien nodig door naar andere disciplines.

Voor extra informatie over Jeugdtherapie kijk op de algemene site van: Integratieve kindertherapeuten

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Toen ik een tijdje slecht in mijn vel zat en ik niet meer wist wat ik moest doen heeft Anja mij heel goed geholpen om mij een beter zelfbeeld te geven. Ik was heel kritisch op mijzelf in verschillende aspecten: ik wilde er voor iedereen zijn, goed presteren op school en had ook eetproblemen.
Anja zei niet wat ik precies moest doen maar ze begeleide mij juist met het inzien dat mijn gedachten helemaal niet kloppen. Dat hielp heel erg bij mij, want mensen kunnen wel zeggen dat je er goed uit ziet of dat je een hartstikke leuk persoon bent, maar dan komt het niet echt binnen voor mij. Anja heeft me geholpen op een manier waarbij ik nu
een realistischer beeld van mijzelf heb gekregen en waardoor ik minder kritisch op mijzelf kan zijn. Ook als het af en toe nog fout gaat en ik me niet goed voel, heeft zij me geleerd wat ik moet doen om er weer bovenop te komen.
Schuiven naar boven