Wat is integratieve jeugdtherapie?

Integratieve jeugdtherapie is een positieve, kortdurende en effectieve vorm van psychotherapie voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar.

Het helpt jongeren die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten in korte tijd weer op weg. Leidraad van deze vorm van therapie is het zelfhelend vermogen. Veelal worstelen jongeren met zichzelf bijvoorbeeld door zich onzeker te voelen over het uiterlijk of het even gewoon niet meer weten wie ze zijn. Voor veel jongeren zien ze dan niet meer wat hen kan helpen. Hoewel ze dit vaak heel goed wel weten als ze weer op weg worden geholpen. En hiervoor is integratieve jeugdtherapie een oplossing voor.

Wat doe ik? Ik geef je een steuntje in de rug zodat je in je eigen tempo ontdekt wat er weer nodig is. Dat kan zijn met kletsen over je ouders, school of de situatie die iets lastig maakt. Soms maak ik ook gebruik van psycho educatie, hoe bijvoorbeeld je hersenen werken of hoe het nu komt dat je je zo somber voelt en wat je er aan kunt doen om je weer wat fijner te voelen. Ik geloof er namelijk in dat je je eigen kwaliteiten weer kunt ontdekken en dat je de kansen en de mogelijkheden weer zult gaan zien. Dit alles in jouw tempo.

Het integratieve karakter van de therapie komt tot uiting in de werkwijze. Integratieve therapie is een totaalbenadering. Het gedrag, het denken, de emoties en gevoelens, het lichamelijke en de sociale omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Als het ergens even niet zo lekker gaat dan kan dat leiden tot klachten op diverse gebieden. De therapie is er onder andere voor om de onderliggende relaties te verbeteren (veiligheid, hechting), de emoties te reguleren, leren om te gaan met trauma, angsten, stress en verlieservaringen.

Integratieve jeugdtherapie is oplossings- en ontwikkelingsgericht en kijkt vanuit een totaalbenadering naar een jongere.

En mocht er toch iets meer nodig zijn, dan werk ik nauw samen met andere professionals en verwijs indien nodig door naar andere disciplines.

Voor extra informatie over Jeugdtherapie kijk op de algemene site van: Integratieve kindertherapeuten

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Schuiven naar boven