Wie is Anja?

Mijn passie is het zien groeien en laten groeien van kinderen en jongeren. Na een carrière als coach van jong volwassenen aan het begin van hun loopbaan, heb ik de overstap gemaakt naar kindercoach. Door trajecten die ik destijds begeleidde merkte ik, dat ik mij graag verder wilde verdiepen  en heb ik de 3-jarige post HBO  erkende registeropleiding Kinder- en Jeugdtherapie bij BGL Opleidingen gevolgd. Daarnaast blijf ik mij verder verdiepen in het vak door middel van opleidingen en workshops, intervisie, supervisie en leertherapie.

Ik ben van nature betrokken en recht door zee, kan me gemakkelijk verbinden aan jong en oud en houd van open- en eerlijkheid. Met die eigenschappen, gekoppeld aan mijn kennis en ervaring als therapeut, coach en moeder van 4,  begeleid ik kinderen, jongeren en ouders met veel enthousiasme en humor.

Een aantal jaar heb ik als vrijwilligster gewerkt bij De Kindertelefoon. Hierdoor kwam ik in aanraking met een verscheidenheid aan kinderen en onderwerpen die ik met kinderen heb besproken. De vraag of het probleem van het kind staat hier centraal en door te luisteren en vragen te stellen kunnen kinderen zelf hun mening vormen en eigen beslissingen nemen. Deze praktijk ervaring pas ik op een nuttige manier toe in mijn huidige werk.

Intergratief Kinder- en Jeugdtherapeut

Als Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut maak ik gebruik van diverse therapievormen, zoals o.a. speltherapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en korte oplossingsgerichte therapie. Uiteindelijke doel is om het kind weer controle te laten krijgen over hetgeen waar het kind last van heeft. Het kind of de jongere zal dan in staat zijn om keuzes te maken. En leert zo te vertrouwen op zijn eigen kracht.

Vertrouwde thema’s waar ik veel mee werk bij kinderen en jongeren zijn, wankel zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, angsten, zoektocht naar wie ben ik, (over)gevoeligheid, eet- en slaapproblemen, zelfbeschadiging, scheidingsperikelen, boosheid, eenzaamheid en pesten.

De bus zie ik als metafoor voor vrijheid en een droom kunnen hebben zonder die persé te verwezenlijken. En ook voor keuzes maken, welke weg je inslaat en op welke wijze je met jouw probleem of klacht wil omgaan. En hobbels die zijn er, niet altijd makkelijk maar zeker te doen.

Ik zie en spreek jullie graag! Wellicht tot ziens in mijn praktijk.

 

Opleidingen

Hieronder een aantal van de door mij gevolgde opleidingen, workshops, lezingen en seminars.

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Schuiven naar boven