Over Anja Zweers

Mijn passie is het zien groeien en laten groeien van kinderen en jongeren. Na een carrière als coach van jong volwassenen aan het begin van hun loopbaan, heb ik de overstap gemaakt naar kindercoach. Door trajecten die ik destijds begeleidde merkte ik, dat ik mij graag verder wilde verdiepen  en heb ik de 3-jarige post HBO  erkende reigsteropleiding Kinder- en Jeugdtherapie bij BGL Opleidingen gevolgd.

Ik ben van nature betrokken en recht door zee, kan me gemakkelijk verbinden aan jong en oud en houd van open- en eerlijkheid. Met die eigenschappen, gekoppeld aan mijn kennis en ervaring als therapeut, coach en moeder van 4,  begeleid ik kinderen, jongeren en ouders met veel enthousiasme en humor.

De kindertelefoon

Een aantal jaar heb ik als vrijwilligster gewerkt bij De Kindertelefoon. Hierdoor kwam ik in aanraking met een verscheidenheid aan kinderen en onderwerpen die ik met kinderen heb besproken. De vraag of het probleem van het kind staat hier centraal en door te luisteren en vragen te stellen kunnen kinderen zelf hun mening vormen en eigen beslissingen nemen. Deze praktijk ervaring pas ik op een nuttige manier toe in mijn huidige werk.

Intergratief Kinder- en Jeugdtherapeut

Als Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut maak ik gebruik van diverse therapievormen, zoals o.a. speltherapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en korte oplossingsgerichte therapie. Uiteindelijke doel is om het kind weer controle te laten krijgen over hetgeen waar het kind last van heeft. Het kind of de jongere zal dan in staat zijn om keuzes te maken. En leert zo te vertrouwen op zijn eigen kracht.

De bus zie ik als metafoor voor vrijheid en een droom kunnen hebben zonder die persé te verwezenlijken. En ook voor keuzes maken, welke weg je inslaat en op welke wijze je met jouw probleem of klacht wil omgaan.

Ik zie en spreek jullie graag! Wellicht tot ziens in mijn praktijk.

Anja Zweers