Kindertherapie

Heb jij ook wel eens het gevoel dat het even niet zo lekker gaat?

Of dat je ouders vinden dat het eens goed kan zijn om met iemand te gaan praten? Dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken? Iedereen heeft het wel eens. Vergelijk het maar met mijn bus. Die kan over rustige landweggetjes rijden maar ook een gat in de weg tegenkomen. Daar kan de bus zo doorheen denderen maar hij kan er ook een lekke band van krijgen. Voor die gevallen dat je het even niet weet hoe je eruit komt en je ouders ook even niet dan kan ik je helpen. Als kindertherapeut begeleid ik kinderen die even vast zitten, als het ware even een hobbel over gaan. En die hobbel kan een berg voor je lijken. Wat ik doe? Met diverse vormen, zoals tekenen, knutselen, verhaal voorlezen, kletsen, spelen en nog veel meer andere dingen gaan we op zoek naar je kwaliteiten en vaardigheden om de berg weer kleiner te maken. Heel vaak lukt je dat al na een paar sessie’s bij mij.

Kindertherapie lijkt eng alleen de ervaring leert dat het best eens prettig kan zijn om lekker je hart te luchten of al kletsend te knutselen, tekenen, spelen of andere dingen te gaan doen. Je kwaliteiten en vaardigheden heb je altijd bij je. Kwaliteiten zijn o.a. vrolijk, behulpzaam, humoristisch, zelfverzekerd, gevoelig, luisteraar, actief, bescheiden en zo ken je er wellicht nog wel een aantal. Kwaliteiten en vaardigheden maken jou zoals je bent. En als het even wat minder met je gaat dan kan het zijn dat je je eigen kwaliteiten en vaardigheden niet meer zo goed weet te vinden. Dat je ze even kwijt bent, zeg maar.

En daar help ik je als Kindertherapeut bij om weer op zoek te gaan naar die dingen die jou kunnen helpen je weer lekker in je vel te voelen.

En soms betrek ik jouw ouders er ook bij om jou ook verder te kunnen ondersteunen. Of om ook hun kwaliteiten en vaardigheden weer beter in beeld te brengen.

Waarmee kan ik je helpen?

Als je heel vaak heel boos bent, als je liegt of steelt of heel agressief bent. Maar ook als je last hebt van je concentratie, dat het je niet lukt om steeds te horen wat anderen zeggen, dat je snel afgeleid bent. Of te druk bent en je het zelf ook niet prettig vindt.

Als je denkt’, ‘ik kan niets’, ‘ik ben stom’, ‘niets is leuk aan mij’, ‘het is mijn schuld’ of als je worstelt met angsten zoals faalangst, sociale angst

Als je erg bang, boos of verdrietig bent. Of als je juist moeite hebt met het uiten van deze gevoelens. Lichamelijke klachten zoals buikpijn of tandenknarsen. Of als je net iemand waarvan je heel erg veel houdt bent verloren, hoe ga je met verlies om horen hier ook bij.

Als je ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn. Of als er thuis veel ruzie is en het lijkt wel of die problemen ook zorgen dat jij je niet lekker voelt.

Als je geen zin hebt om te eten of als je te veel wilt eten. Of je slaapt slecht of je hebt heel erg last van heimwee.

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Schuiven naar boven