Wat is Integratieve Kindertherapie?

Bij integratieve kindertherapie staat de klacht van jullie kind centraal, niet de methode. Ieder kind is uniek en dat is de reden dat ieder kind een andere begeleiding nodig heeft. De therapie is kortdurend, vraaggericht, op maat en oplossingsgericht. 

Het helpt kinderen die om verschillende redenen niet lekker in hun vel zitten in korte tijd weer op weg. Leidraad van deze vorm van therapie is het zelfhelend vermogen van het kind. Kinderen weten heel goed zelf van binnen hoe zij weer grip kunnen krijgen op datgene waar zij last van hebben. Alleen zijn ze het hoe ze dat kunnen doen even kwijt. Elk kind laat op zijn eigen wijze zien waar het last van heeft en heeft zijn eigen goede reden hoe het komt dat het doet zoals het doet. Want het is ooit handig geweest om het zo te doen. De integratieve therapie, geeft dan ook geen standaard oplossing. De therapie helpt ze wel op hun eigen wijze en in hun eigen tempo te ontdekken wat er nodig is. Hierbij wordt er aangesloten bij de belevingswereld van het kind. Dit kan zijn door verschillende werkvormen. Bij al deze vormen staat het kind centraal. Het kind bepaalt het tempo en zal uiteindelijk weer vertrouwen op de eigen kracht en weer met zelfvertrouwen en plezier in het leven staan.

Het kind als geheel

Het integratieve karakter van de therapie komt tot uiting in de werkwijze. Integratief betekent dat er naar het geheel wordt gekeken. Het gedrag, het denken, de emoties en gevoelens, het lichamelijke en de sociale omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Als het ergens even niet zo lekker gaat dan kan dat leiden tot klachten op diverse gebieden. De therapie is er onder andere voor om de onderliggende relaties te verbeteren (veiligheid, hechting), de emoties te reguleren, leren om te gaan met trauma, angsten, stress en verlieservaringen.

Integratieve kindertherapie is oplossings- en ontwikkelingsgericht en kijkt vanuit een totaalbenadering naar het kind. 

Wat ik doe?

Ik begeleid het kind naar het zelfgekozen doel en bij mijn behandeling gebruik ik diverse werkvormen. Ik gebruik creativiteit (knutselen, tekenen, rollenspellen), verbeeldingskracht, beweging, stilte, het kletsen zodat uiteindelijk het kind weer grip krijgt op de situatie waarin het kind zit.

En mocht er toch iets meer nodig zijn, dan werk ik nauw samen met andere professionals en verwijs indien nodig door naar andere disciplines.

Voor extra informatie over Kindertherapie kijk op de algemene site van:

LINK  www.integratievekindertherapeuten.nl      (graag als een klik button om op deze site te komen)

Meer informatie voor ouders

Na het kennismakingsgesprek volgt er een intakegesprek met u als ouders, waarin wordt besproken wat er speelt en wat de hulpvraag is. Daarna volgt er een intakegesprek met uw kind/jongere.  

Lees meer

Gratis kennismakingsgesprek. 

Sessies vanaf 90 eur per uur. 

Praktijk An heeft een overeenkomst met de gemeenten in Regio Zuidoost: De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Indien u een verwijzing heeft van uw huisarts en/of een verwijzing door het Centrum van Jeugd en Gezin dan kunt u mogelijk voor een vergoeding via de Gemeente in aanmerking komen.

Lees meer

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Schuiven naar boven