Opvoedvragen en ouderbegeleiding

“Een pad ontstaat door erop te lopen”

                                                       Zhuang Zi

Schuld, schaamte of een bepaald idee van ‘perfecte ouder’ zijn, zijn vaak redenen om geen hulp te vragen. Of ‘ik moet het toch zelf kunnen oplossen’. Dat maakt dat ouders onzeker worden en soms langer met problemen rondom het opvoeden worstelen.

Als deze ouders in de praktijk komen dan kan het al helpend zijn als iemand een keer met je mee kijkt wat er nu precies speelt. Vaak gaan er dan best al veel in de opvoeding goed en dan kan een gesprek om eens te onderzoeken wat nog nodig is al helpend zijn.

Het opvoeden van een kind, jong of oud, vraagt bepaalde vaardigheden van ouders. Je kunt enorm genieten van je kind. Maar opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Maak je je zorgen om je kind? Loopt het met je kind niet zoals je graag wilt? Is er misschien iets aan de hand? Dan is het prettig als je met je vragen terecht kunt bij een professional. Iemand die meekijkt.

Praktijk An ondersteunt, adviseert en gaat met de ouders na wat er zou kunnen veranderen. En je bent niet de enige die daarvoor bij mij komt.

Door aan het gedrag van je kind woorden te geven en daardoor een betekenis te geven aan dit gedrag wordt het helder wat de interactie is tussen jullie en je kind. Een zoektocht naar wat maakt dat elk gezinslid doet wat hij doet.

Benieuwd geworden wat het voor jullie als ouders kan betekenen? Maak dan gerust een afspraak om eens van gedachten te wisselen. Wat speelt er nu precies in welke situaties en wat zou u zelf kunnen doen om er zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan. Uiteindelijk krijgen jullie als ouders de tools in handen om verder te kunnen zonder mijn begeleiding.

Praktijk An biedt op diverse manieren begeleiding op uw opvoedvragen. Dat kan zijn middels een aantal sessies ouderbegeleiding of met een opvoedopstelling. En voor vragen als je wilt gaan scheiden of al bent gescheiden dan kan ik met jullie meekijken wat helpend voor jullie kinderen en voor jullie kan zijn.

Neem gerust eens contact met mij op als u meer informatie wilt.

Meer informatie voor ouders

Na het kennismakingsgesprek volgt er een intakegesprek met u als ouders, waarin wordt besproken wat er speelt en wat de hulpvraag is. Daarna volgt er een intakegesprek met uw kind/jongere. 

Lees meer over hoe integratieve kindertherapie werkt

Gratis kennismakingsgesprek. 

Sessies vanaf 90 eur per uur. 

Praktijk An heeft een overeenkomst met de gemeenten in Regio Zuidoost: De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Indien u een verwijzing heeft van uw huisarts en/of een verwijzing door het Centrum van Jeugd en Gezin dan kunt u mogelijk voor een vergoeding via de Gemeente in aanmerking komen.

Lees meer over tarieven en vergoedingen

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Schuiven naar boven